Valeria Mignaco, sopraan

De van oorsprong Argentijnse sopraan Valeria Mignaco verhuisde in 1996 naar Nederland om klassieke zang te studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij specialiseerde zich in renaissance- en barokmuziek en kreeg les van Barbara Pearson, Marius van Altena en Jill Feldman. Daarnaast volgde zij masterclasses bij o.a. Gustav Leonhardt, Elly Ameling, Carolyn Watkinson en Max van Egmond.

Valeria Mignaco, soprano
Na haar master's diploma (2003), was zij finaliste in de International Baroque Singing Competition in 2004 en 2006 in Chimay (België) en in de Young Artists Presentation van het Festival van Vlaanderen 2004 (met het ensemble Via Artis voor middeleeuwse muziek). Haar duo met de luitist Alfonso Marín ontving een eervolle vermelding in de 'Alte Musik Treff' in Berlijn in 2005.

Met haar lichte, flexibele sopraanstem zingt Valeria vooral in kamermuziekensembles gericht op renaissance- en barokrepertoire. Haar perfectionisme en expresiviteit in de vertolking van luit- en gitaarliederen wordt veel geprezen. Verder treedt ze op in internationale concertzalen in Nederland, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Duitsland, België, Ierland, Engeland en Kroatië.

Als oratoriumspecialiste heeft zij werken van Mozart, Bach en Händel gezongen onder leiding van Daniel Reus, Paul McCreesh, Charles de Wolff, Jan Willem de Vriend en Daan Admiraal met het Concertgebouw Kamerorkest en de Holland Baroque Society.

Valeria is regelmatig te horen bij professionele vocale ensembles zoals Cappella Amsterdam en de Zürcher Sing Academy, het Huelgas Ensemble, het Vocal Consort Berlin, het Groot Omroepkoor en het Deutsche Kammerchor. Vooral met Cappella Amsterdam is ze vaak op tournee geweest in Frankrijk (Folle Journé en Chaise Dieu festivals, Cité de la Musique in Parijs), Spanje, Portugal, Italië (met het Orkest van de Achtiende eeuw onder leiding van van Frans Bruggen), Zwitserland, Polen, Duitsland, Belgie, Engeland, Oostenrijk en Japan. Ze heeft meegewerkt aan opera producties onder regie van Pierre Audi en Geert-Jan Reinders.